Jenni Kinnunen

Jenni Kinnunen työskentelee perustamansa Pohjoisen oopperakomppanian taiteellisena johtajana ja dramaturgina.

Filosofian maisteriksi ja musiikkipedagogiksi valmistunut Kinnunen käsikirjoittaa, ohjaa ja tuottaa erilaisia esittävän taiteen produktioita. Hän työskentelee mielellään tekstin, kuvan, musiikin, äänen ja erilaisten materiaalien parissa purkaen ja venyttäen sekä omia että yleisön käsityksiä oopperataiteesta. Kinnusen tyyliin kuuluu laaja-alaisuus, korkean ja matalan vuoropuhelu sekä perinteen ja nykyajan suhteesta syntyvän jännitteen tutkiminen.

Uusimpia töitä ovat mm. lasten musiikkinäytelmä, kolme paikkasidonnaista ja monitaiteellista kokonaisuutta, kokeellinen oopperaelokuva, yksityiskotiin rakennettu käsitetaiteellinen esitysgalleria sekä musiikkimonologi. Hän on myös kirjoittanut esseitä sanomalehti Kalevaan vuosina 2011–2018.

Kinnusen työskentelyä ovat tukeneet Valtion kirjallisuustoimikunta, Suomen Kulttuurirahaston Keskusrahasto, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon rahastot, Sibelius-rahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Kuva: Vesa Ranta

Jenni Kinnunen, M.A., Sopranistin, Dichterin, Essayistin und Regisseurin ist Gründerin der Nördlichen Oper-Gesellschaft.

Frau Kinnunen studierte Literatur, Kunstgeschichte und Film an der Universität Oulu. Sie hat zum Abschluss ihres Studiums  an der Uni 2010 und an der Hochschule für Kultur und Medien 2014 gelangen. Sie hat Lyrik und Librettos für mehrere Komponisten geschrieben und ihre Artikel sind regelmäßig in der Zeitung Kaleva, die größte Zeitung des Nordfinnlands, veröffentlicht. Zur Zeit ist Frau Kinnunen freiberufliche Artistin.

Frau Kinnunen hat Stipendien von dem Zentrum für Kunstförderung Finnland, Sibelius Fonds, Österbotten Fonds der Finnischen Kultur-Stiftung und dem Kulturrad des Österbottens und Kainuus erhalten.

Übers. Johanna Fiskaali

Bild: Vesa Ranta