Annemari Moilanen

Mezzosopraano Annemari Moilanen on valmistunut vuonna 2016 musiikin maisteriksi Berliinin Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” -musiikkikorkeakoulusta pääaineenaan klassinen laulu professori Anneliese Friedin johdolla. Oopperalauluun erikoistumisen ohella Annemari on täydentänyt opintojaan professori Wolfram Riegerin liedluokalla. Annemari valmistui vuonna 2014 musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta opettajanaan laulun yliopettaja Airi Tokola ja vuotta aiemmin hän teki kasvatustieteen maisterin tutkinnon Oulun yliopistossa pääaineenaan musiikkikasvatus.

Annemari Moilanen on laulanut Oulun kamariorkesterin alttosolistina J. S. Bachin Johannes-passiossa ja Jouluoratoriossa. Lisäksi hän on toiminut näyttelijänä ja laulajana Oulun kaupunginteatterissa. Annemari on esiintynyt Frankfurt an der Oder –orkesterin solistina Berliinin konserttitalon oopperagaalassa ja vieraillut Neuköllner Operin OpenSpace Armida –produktiossa. Korkeakouluprojekteina Annemari on laulanut 2. naisen roolin W. A. Mozartin oopperassa Taikahuilu ja Siebelin roolin C. Gounod’n oopperassa Faust.

Toukokuussa 2016 Annemari kantaesitti yhdessä Oulun Sinfonian kanssa Sanna Ahvenjärven hänelle säveltämän kamariteoksen Elämän ja kuoleman lauluja. Maaliskuussa 2017 Annemari laulaa Berliinin radiokuoron Rundfunkchor Berlin: Schola 2017 projektissa, joka huipentuu konserttiin yhdessä Deutsches Symphonie–Orchester Berlinin kanssa, johtajanaan Sir Mark Elder.

Vaikka Annemari on asunut sekä Itävallassa että Saksassa vuosia ja puhuu sujuvasti saksaa, yksi hänen tärkeimmistä paikoistaan on edelleen mökkimaisema Kainuussa perheen ja koirien kanssa. Tällä hetkellä Annemari valmistelee Berliinissä uutta repertuaariaan yhdessä professori Janet Williamsin kanssa.