Johanna Nylund

Johanna Nylund on lappeenrantalaislähtöinen sopraano, jonka aktiivinen musiikin harrastaminen viulunsoiton ja hevimusiikin parissa muovautui oopperalaulajan ammatiksi.

Kaudella 2022–2023 Nylund laulaa Suomessa mm. Paminan roolin Kansallisoopperan Taikahuilussa sekä Liùn roolin Opera Boxin Turandotissa. Hän asuu Kööpenhaminassa, jossa häntä on voinut kuulla mm. Copenhagen Opera -festivaalilla.

Nylund on esiintynyt mm. Odensen sinfoniaorkesterin, Århus sinfoniettan, Oulun kamariorkesterin, Helsingin filharmonisen kuoron, Kööpenhaminan kuninkaallisen musiikkikonservatorion sinfoniaorkesterin ja Vermontin filharmonikkojen solistina. Hän laulaa monipuolista repertuaaria kirkkoteoksista moderneihin teoksiin, esimerkkeinä Händelin Messias, Orffin Carmina Burana ja Kaija Saariahon Leinolaulut.

Nylund laulaa myös liedrepertuaaria, usein pianisti Johannes Stenberg Brooksin kanssa duonimellä Duo NewBrook. He voittivat kolmannen palkinnon kansainvälisessä Copenhagen Lied-Duo 2019 -kisassa. Nylund on palkittu myös 3. palkinnolla Kangasniemen laulukilpailuissa 2019. Keväällä 2022 hänelle myönnettiin Leonie Sonning Talentpris Kööpenhaminassa ja Barbro Salén-stipendi Tukholmassa.

Kuva: Marita Räsänen

johannanylund.com