Pari suhteettomuutta

Donizettin koominen ooppera parisuhteen valta-asetelmista ja suhteettomuuksista.

Tulevat tapahtumat

Uusia esityksiä ei ole tällä hetkellä kalenterissa

Gaetano Donizettin säveltämä ja Gustave Vaëzin kirjoittama koominen ooppera Deux hommes et une femme (Rita) vuodelta 1841 keskittyy parisuhteessa tapahtuvaan vallankäyttöön. Pohjoinen oopperakomppania esittää ranskankielisestä teoksesta uuden suomenkielisen version, joka pohtii pohjoisesta näkökulmasta lähisuhdeväkivaltaa sekä siihen liittyviä valta-asetelmia.

Hurmaavasti manipuloiva Kasperi on jättänyt konkurssikypsän hotellin entisen vaimonsa Ritan harteille ja karannut husky-yrittäjäksi Kanadaan. Rita on löytänyt uuden, turvallisen kumppanin: tuntureihin ja Ritaan ihastuneen Pepen, mutta ei itse näe todellisuutta työnarkomanialtaan ja peloiltaan. Tilanne eskaloituu, kun Kasperi ilmaantuu hotellille vaatimaan osakepapereitaan voitto mielessään, ja hotellin omistuksesta aletaan käydä kisaa. Parisuhteista, työpaikoista ja lomista lähtien kaikki alkaa sulaa käsiin. Miten suhteettomille parisuhteille käy?

Ensi-ilta Kulttuuritalo Valveen salissa 29.8.2018.

Sopraanolle, tenorille ja baritonille sekä orkesterille kirjoitettu teos esitetään pianosäesteisesti. Esityksen kesto n. 70 minuuttia.

Teoksen toteutumista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Kansan sivistysrahasto, Valtion kirjallisuustoimikunta, Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulujoen seurakunta. Kiitämme Ensi- ja turvakotien liiton Tarinakengät-hanketta, jonka tekstejä on hyödynnetty teoksen käännöstyössä.

Työryhmä

Menneet tapahtumat

Tapahtumia ei löytynyt
Näytä lisää