Pohjoinen oopperakomppania
The Northern Opera Company

©2023

Hiekkasilmä

Tsehovilainen ahtaan huoneen tutkielma ajan kulumisesta

Hiekkasilmä on alitajunnan kanssa keskusteleva kamariooppera valinnoista, ajan kulumisesta ja peloista. Päähenkilöiden keskinäiset suhteet ja sisäiset maailmat alkavat saada ahtaassa huoneessa uusia sävyjä. Mitä jää sanomatta ja mitä sanotaan? Miksi taloon valuu jatkuvasti hiekkaa?

Ajan paino ja valintojen merkitykset ovat meitä kaikkia vaivaavia pohdintoja. Halusin teoksessa tutkia, mitä tapahtuu, kun sisarukset laitetaan liian pieneen huoneeseen liian pitkäksi aikaa. Lisäksi minua kiinnostivat katumukseen, ahdistukseen ja masennukseen liittyvät yhteiskunnalliset ja henkilökohtaiset syyt ja kerrannaisvaikutukset.
Libretisti-ohjaaja Jenni Kinnunen

Vuorovaikutteisuus teoksen syntyprosessin aikana on ollut todella tärkeässä roolissa. Keskustelu teoksesta libretisti-ohjaaja Jenni Kinnusen kanssa on jatkunut koko sävellystyön ajan. Pari vuotta sitten prosessiin liittyi mukaan korrepetiittori Laura Heikkilä ja lopulta kesällä muu työryhmä. Oli fantastista, kun roolihahmot muuttuivat lavalla eläviksi, tai kun sain syksyllä tekstiviestejä, joissa oli kuvia teoksen lavasteista ja puvuista!
Säveltäjä Sanna Ahvenjärvi

Kutsumme yleisön mukaan teoksen vuorovaikutukselliseen syntyprosessiin. Työryhmä on rakentanut teosta kahdessa työpajassa tämän vuoden aikana. Nyt kuulemme teoksen kuusi ensimmäistä kohtausta. Lisäksi luvassa on vapaata keskustelua taiteilijoiden kanssa. Tilaisuudessa on glögi- ja torttutarjoilu. Paikkoja on viidellekymmenelle. Vapaa pääsy.

Työpajat ja esityksen mahdollistavat Oulun kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Säveltäjät ry, Haapajärven kaupunki sekä Jokilaaksojen musiikkiopisto. Kiitos yhteistyöstä Muhoksen kotiseutumuseo, Taito Pohjois-Pohjanmaa ja Koillis-Lapin musiikkiopisto. Kiitokset kaikille teoksen valmistamiseen osallistuneille vapaaehtoisille.

Käy tutustumassa myös Facebook-tapahtumaan.

Voit tukea teoksen valmistumista liittymällä Pohjoisen oopperakomppanian jäseneksi. Tarkemmat tiedot löydät täältä.

Työryhmä

Säveltäjä — Sanna Ahvenjärvi

Libretisti & ohjaaja — Jenni Kinnunen

Lavastus-, puku- & graafinen suunnittelija — Julia Quante

Helene  —  Johanna Nylund

Ruut  —  Emma Mustaniemi

Isak — Joel Alalantela

Korrepetiittori & koskettimet — Laura Heikkilä

Lyömäsoittimet — Hsiao-Tung Yuan

Videokuvaaja — Sami Mustonen

Valokuvaaja — Maiju Pohjanheimo

Äänittäjä — Tapio Lappalainen

Menneet tapahtumat

Valvesali, Hallituskatu 7, Oulu

18.12.2022

klo 18.00

Näytä lisää

Tulevat tapahtumat

Tapahtumia ei löytynyt