Hiekkasilmä

Tsehovilainen ahtaan huoneen tutkielma ajan kulumisesta

Tulevat tapahtumat

Uuden Musiikin Lokakuu

Tapahtuma alkaa

04.10.2024
@ 20:00
Valvesali, Hallituskatu 7, Oulu
Uuden Musiikin Lokakuu

Tapahtuma alkaa

05.10.2024
@ 17:00
Valvesali, Hallituskatu 7, Oulu
Uuden Musiikin Lokakuu

Tapahtuma alkaa

06.10.2024
@ 15:00
Valvesali, Hallituskatu 7, Oulu

Hiekkasilmän ahtaassa huoneessa tutkitaan valintoja ja ajan kulumista. Hiljalleen hiekan valuessa päähenkilöiden keskinäiset suhteet ja sisäiset maailmat saavat erikoisia sävyjä. Mitä jää sanomatta ja mitä sanotaan? Onko hiekka pelastus, toivo, rakkaus vai kuolema?

Halusin teoksessa tutkia, mitä tapahtuu, kun erilaiset sisarukset laitetaan liian pieneen huoneeseen liian pitkäksi aikaa. Lisäksi minua kiinnostivat katumukseen, ahdistukseen ja masennukseen liittyvät yhteiskunnalliset ja henkilökohtaiset syyt ja kerrannaisvaikutukset. Naisten elämään vaikuttavat asiat, kuten mahdollisuus tai mahdottomuus saada lapsia, ovat mielestäni oopperan arvoisia.
Libretisti-ohjaaja Jenni Kinnunen

Vuorovaikutteisuus teoksen syntyprosessin aikana on ollut todella tärkeässä roolissa. Keskustelu teoksesta libretisti-ohjaaja Jenni Kinnusen kanssa on jatkunut koko sävellystyön ajan. Pari vuotta sitten prosessiin liittyi mukaan korrepetiittori Laura Heikkilä ja lopulta kesällä muu työryhmä. Oli fantastista, kun roolihahmot muuttuivat lavalla eläviksi, tai kun sain syksyllä tekstiviestejä, joissa oli kuvia teoksen lavasteista ja puvuista!
Säveltäjä Sanna Ahvenjärvi

Työryhmä on kutsunut myös yleisön mukaan teoksen vuorovaikutukselliseen syntyprosessiin. Joulukuussa 2022 järjestetyn testiesityksen jälkeen keskustelimme yhdessä teoksen teemoista.

Työpajat ja testiesityksen mahdollistivat Oulun kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Säveltäjät ry, Haapajärven kaupunki sekä Jokilaaksojen musiikkiopisto. Kiitos yhteistyöstä Muhoksen kotiseutumuseo, Taito Pohjois-Pohjanmaa ja Koillis-Lapin musiikkiopisto. Kiitokset kaikille teoksen valmistamiseen osallistuneille vapaaehtoisille.

Ensi-ilta 4.10.2024 Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalin yhteydessä.

Työryhmä

Säveltäjä — Sanna Ahvenjärvi

Libretisti & ohjaaja — Jenni Kinnunen

Lavastus-, puku- & graafinen suunnittelija — Julia Quante

Helene  —  Johanna Nylund

Ruut  —  Emma Mustaniemi

Isak — Joel Alalantela

Korrepetiittori & koskettimet — Laura Heikkilä

Lyömäsoittimet — Hsiao-Tung Yuan

Videokuvaaja — Sami Mustonen

Valokuvaaja — Maiju Pohjanheimo

Äänittäjä — Tapio Lappalainen

Maskit ja kampaus — Melina Matinlompolo

 

 

Menneet tapahtumat

Valvesali

Tapahtuma alkaa

18.12.2022
@ 18:00
Valvesali, Hallituskatu 7, Oulu, Vapaa pääsy
Näytä lisää