Laura Heikkilä

Laura Heikkilä on juuri valmistumassa korrepetiittoriksi Glasgow’sta (The Royal Conservatoire of Scotland), jossa hän on toiminut korrepetiittorina kahdeksassa oopperassa (The Rape of Lucretia, Dialogues des Carmélites, Gianni Schicchi, Les Mamelles de Tirésias, Trouble in Tahiti, Dido and Aeneas, Le Nozze di Figaro sekä UK näyttämökantaesitys Dead Man Walking). Hän on opiskellut myös musiikinjohtoa sekä oopperaohjausta. Pohjoisen oopperakomppanian korrepetiittorina Heikkilä on toiminut loppuvuodesta 2017 alkaen (Pari suhteettomuutta), minkä lisäksi hän on työskennellyt British Youth Operan (La Cenerentola) ja Clyde Opera Groupin (Così fan tutte) kanssa sekä tehnyt yhteistyötä mm. Scottish Operan, Oulun Teatterin (The Four Note Opera), Oulu Sinfonian, Oulun ammattikorkeakoulun sekä Brysselin kuninkaallisen konservatorion oopperastudion kanssa.

Heikkilä on Oulun konservatorion ja Metropolia AMK:n kasvatti. Pianodiplominsa hän suoritti Veronan konservatoriossa Italiassa vuonna 2012. Hän toimi säestäjänä Brysselissä kuninkaallisessa flaamilaisessa konservatoriossa 2011-2012 sekä säestäjänä ja pianonsoiton opettajana Oulun konservatoriossa sekä useassa muussa Oulun alueen musiikkioppilaitoksessa vuosina 2012-2018. Heikkilä aloitti työt pianonsoiton opettajana Lapin musiikkiopistossa syksyllä 2020.

Heikkilä on dynaaminen muusikko, joka toimii aktiviisesti esiintyvänä taiteilijana, urkurina, kuoronjohtajana ja oopperacoachina. Hän on osallistunut moniin taiteidenvälisiin ja kokeileviin projekteihin, kantaesittänyt musiikkia sekä soittanut vanhan musiikin kokoonpanoissa.

Kuva: Reijo Koirikivi