Jussi Juola

Valmistuttuaan musiikin maisteriksi Dresdenin Carl Maria von Weber -musiikkikorkeakoulusta lied- ja konserttimusiikin luokalta opettajinaan Christiane Junghanns ja Olaf Bär bassobaritoni Jussi Juola  jatkaa samaisessa korkeakoulussa valmistaen Konzertexamen-jatkotutkintoaan. Hän on suorittanut musiikkipedagogin tutkinnon Oulun ammattikorkeakoulussa Markku Liukkosen oppilaana. 

Juola on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan mm. Elly Ameling, Thomas Hampson, Hartmut Höll, Konrad Richter, Jorma Hynninen, Ilkka Paananen, Graham Johnson ja Rudolf Piernay. Jussi Juola on myös menestynyt useissa kilpailuissa. Hän on Otto Wallenius -laulukilpailun voittaja ja vuoden 2016 Lappeenrannan laulukilpailuissa hänet palkittiin 2. palkinnolla sekä Ylen erikoispalkinnolla. Dresdenin musiikkikorkeakoulun kamarimusiikkikilpailussa hänet palkittiin parhaan aikamme musiikin tulkinnasta. Lisäksi hänet on palkittu Hollannissa Vocallis Lied -palkinnolla. Juola oli myös kansainvälisen Robert Schumann -laulukilpailun finalisti.

Vuoden 2018 alussa Juola voitti 3. palkinnon Franz Schubert ja moderni musiikki -kilpailussa Itävallan Grazissa yhdessä pianisti Eun Hye Kangin kanssa. Tänä vuonna Juola on ollut myös stipendiaattina Heidelberger Frühling -festivaalin ja Berliinin Pierre Boulez -salin yhteistyössä tuotetulla Schubert-viikolla. Hänen opintojaan on tukenut mm. Suomen Kulttuurirahasto.