Kuvaukset Kurjalanrannantiellä

TIEDOTE 20.5.2024

Pohjoisen oopperakomppanian tuottama Kurjalanrannantie-oopperaperformanssi käsittelee vuosikymmeniä huonossa kunnossa ollutta kylätietä, joka kyläläisten mielenosoituksen jälkeen sai joululahjaksi valtiolta 1,2 miljoonaa euroa. Tien perusparannus valmistui syksyllä 2022. 

Esitystä varten Kurjalanrannantiellä toteutetaan kuvaukset su 26.5. klo 13 alkaen. Kylätalon edestä lähtevät kuvaukset ovat kaikille avoimet. Mukaan toivotaan erityisesti vuoden 2021 mielenosoittajia, sillä kuvauksissa hyödynnetään mielenosoituskylttejä. 

Lisäksi kaivataan 2–3 vapaaehtoista, joita kuvataan myös muualla tien varrella. Aikaa kuvauksiin on hyvä varata koko loppupäivä. Komppania tarjoaa kuvauksiin osallistuville kahvittelut ja pientä evästä. Mikäli kiinnostuit kulkemaan kuvausryhmän mukana, ota yhteyttä info@nocpok.fi. 

Tieosuudella kuvattua materiaalia hyödynnetään oopperan esityksessä tiistaina 4.6. klo 18. Esityksen kesto on n. 40 min. Libretosta, ohjauksesta ja tuotannosta vastaa Kurjalasta kotoisin oleva komppanian taiteellinen johtaja Jenni Kinnunen. Teoksen säveltää Mari Sainio, jonka teoksia on voinut kuulla mm. YLEllä ja Lontoon kansallisgalleriassa. Kuvaajana toimii Sami Mustonen.

Teosta on valmisteltu pitkin kevättä yhteistyössä Kurjalanrannan kyläseuran kanssa ja sen toteutumista tukevat Taiteen edistämiskeskus, Leppävirran kunta sekä Alapihan Kartanon Ystävät ry.

Esitykseen on vapaa pääsy. Käsiohjelma 10 €.