Oopperaperformanssi kylätiestä kesäkuussa

TIEDOTE 29.4.2024

Pohjoisen oopperakomppanian tuottama Kurjalanrannantie-oopperaperformanssi esitetään osana Leppävirta-päivien ohjelmaa tiistaina 4. kesäkuuta klo 18 Kurjalan kylätalolla. 

Teos käsittelee vuosikymmeniä huonossa kunnossa ollutta kylätietä, joka kyläläisten mielenosoituksen jälkeen sai joululahjaksi valtiolta 1,2 miljoonaa euroa. Tien perusparannus valmistui syksyllä 2022. 

Oopperan libretosta ja ohjauksesta vastaa Kurjalasta kotoisin oleva komppanian taiteellinen johtaja Jenni Kinnunen. Teoksen säveltää Mari Sainio, jonka teoksia on voinut kuulla mm. YLEllä ja Lontoon kansallisgalleriassa.

Teoksessa laulavat mezzosopraano Annemari Moilanen, tenori Tuomo Rahko sekä sopraano Liisi Pettersson. Mukana on myös teosta varten koottu Kurjalanrannan sekakuoro sekä Kurjalan kyläkoulun oppilaita. 

Esitykseen kuuluu myös kaikille avoin Kurjalanrannantiellä toteutettava osuus, joka järjestetään toukokuun aikana. Siihen voi osallistua jalan, autolla, pyörällä tai muilla kulkuvälineillä. Tieosuudella kuvattua materiaalia hyödynnetään teoksen esityksessä. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Teosta on valmisteltu pitkin kevättä yhteistyössä Kurjalanrannan kyläseuran kanssa ja sen toteutumista tukevat Taiteen edistämiskeskus, Leppävirran kunta sekä Alapihan Kartanon Ystävät ry.

Esitykseen on vapaa pääsy.