Laura Heikkilä

Oululaissyntyinen pianisti Laura Heikkilä valmistui pianonsoiton opettajaksi Helsingin Metropoliasta. Pianodiplominsa hän suoritti Veronan konservatoriossa Italiassa vuonna 2012. Tällä hetkellä hän toimii Oulun konservatorion säestäjänä, esiintyvänä taiteilijana, korrepetiittorina ja lied-kouluttajana.

Lukuvuoden 2011–2012 Heikkilä toimi säestäjänä Brysselissä kuninkaallisessa flaamilaisessa konservatoriossa. Sen jälkeen hän on toiminut pianonsoiton opettajana ja säestäjänä Oulun seudulla sekä tehnyt tiiviisti yhteistyötä mm. Oulu Sinfonian kanssa.

Laura Heikkilä esiintyy aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona. Hänen kiinnostuksensa ulottuu vanhasta musiikista nykymusiikkiin ja taiteidenvälisiin projekteihin. Kotimaan lisäksi hän on esiintynyt eri puolilla Italiaa, Brysselin alueella, Portugalissa ja Virossa. Hän oli suunnittelemassa ja toteuttamassa kahta kamarikonserttisarjaa yhdessä mezzosopraano Marika Kivisen ja säveltäjä Christian Holmqvistin kanssa 2013–2014. Hän on ollut myös järjestämässä kotikonserttisarjaa sekä Hietasaaren äänet -pienoisfestivaalia Oulussa.

Kuva: Reijo Koirikivi